Συνεχίζουμε ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ άνω των 50€

Το ρόδι ως εναλλακτική των αναψυκτικών!

2021-02-17

Μάθε τα οφέλη αυτού του υπέροχου φρούτου και βάλε το σήμερα στη καθημερινότητα σου!

Προέλευση

Κατάγεται από τα Ιμαλάια και στην Ελλάδα ήταν γνωστό από τους προϊστορικούς χρόνους και έχει υμνηθεί για τις ιδιότητές του. Επειδή ελάχιστοι-ες τρώνε και τα κουκούτσια του, προτιμήσαμε να δώσουμε τις 3 σημαντικότερες ιδιότητές του, στα συστατικά των 100 γραμ. φρέσκου ακατέργαστου χυμού ροδιού.

Διατροφικές Πληροφορίες

Αποδίδει 44kcal με 85,4% νερό, 11,6% σάκχαρα, 200mg κάλιο, 53mg χλώριο κ.λπ. Από τ' αντιοξειδωτικά του δεσπόζουσα θέση έχουν οι πολυφαινόλες του και κυρίως οι τανίνες punicalagins (που ονομάστηκαν έτσι από την επιστημονική ονομασία του ροδιού Punica και υδρολύονται σε μικρότερες όπως τα φαινολικά οξέα ελλαγικό & γαλλικό), οι ανθοκυάνες κ.λπ. Το συνολικό αντιοξειδωτικό φορτίο του είναι 2341 ORAC, με δυνατότητες αύξησης της αντιοξειδωτικής κατάστασης του οργανισμού (έως και 32% στα ORAC).

Πλεονεκτήματα

Φαίνεται συνεπώς πως βελτιώνει τα καρδιαγγειακά και όλο το λιπιδαιμικό προφίλ (επιβραδύνοντας την οξείδωση της χοληστερόλης), διατηρώντας υψηλά τα επίπεδα του ΝΟ (μονοξείδιο του αζώτου που κάνει αγγειοδιαστολή βοηθώντας ποικιλότροπα το κυκλοφορικό σύστημα). 

Γενικά έχει ισχυρότατο αντιοξειδωτικό φορτίο υψηλής απορροφητικότητας και βιοδιαθεσιμότητας, τέτοιο που να υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις, πως μπορεί να ασκεί προστατευτική δράση κατά των ελευθέρων ριζών (ενάντια σε βλάβες του DNA που επιφέρουν και τη γήρανση) και σε φλεγμονές (που μπορεί να οδηγήσουν και σε καρκίνους) της στοματικής κοιλότητας, του προστάτη, του παχέος εντέρου κ.ά.

Αποτοξίνωση

Οι βοτανοθεραπευτές εκτός απ' όσα αναφέραμε συστήνουν το χυμό για αποτοξίνωση του ήπατος και όλου του οργανισμού, για το άσθμα, ως αφροδισιακό και το αφέψημα της ρίζας και του φλοιού του για διάρροιες, εντερικά παράσιτα, για αμυγδαλίτιδες (με γαργάρες & πλύσεις του στόματος), για επιθέματα σε οιδήματα κ.λπ.

Το Τέλειο Αναψυκτικό

Να λοιπόν ένα υπέροχο αναψυκτικό, μόνο του ή σε συνδυασμό με χυμούς άλλων φρέσκων φρούτων. Αν όπως λέμε αγαπούμε την οικογένεια και τον οργανισμό μας, μπορούμε από σήμερα κιόλας ν' απομακρύνουμε τα σακχαρούχα και σε αρκετές περιπτώσεις επιβαρυντικά για την υγεία μας αναψυκτικά, με κάτι φυσικό και ωφέλιμο!


ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Διατολόγος, Συγγραφέας Διαιτολογικών βιβλίων, SCOPE (Ειδικός στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας πιστοποιημένος από τη WOF), με μετεκπαίδευση στη Λιπιδιολογία, στην πρόληψη καρδιαγγειακών & μεταβολικών νοσημάτων, μέλος της Ελλ. Ετ. Αθηροσκλήρωσης, EAS, WOF, Ελλ. Ιατρικής Ετ. Παχυσαρκίας.

Αντιπρόεδρος Ελλ. Ερ. Ινστ. Επιστημον. Διατροφής Αθλητών και διευθυντής της επιχείρησης «Η ΥΓΕΙΑ». e-mail: tsilidiet@yahoo.gr, face book - messenger: Μιχάλης Τσιλιμιγκάκης, site: www.tsilidiet.gr, www.hugeia.gr, www.tsilibooks.gr


ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ