Συνεχίζουμε ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ άνω των 50€

Ωμεγα 3 Λιπαρά : 4 Λόγοι που τα χρειαζόμαστε στη καθημερινότητα μας!

2021-05-24

Λόγοι που χρειαζόμαστε τα Ω-3 Λιπαρά

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες ωφέλιμες λειτουργίες τους.

1) Σύμμαχος Κυκλοφορικού Συστήματος

Είναι απαραίτητα και ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία κυρίως του κυκλοφορικού, ωστόσο η δράση τους έγκειται κυρίως στη διευκόλυνση της ροής του αίματος. Ακόμη λόγω της καλύτερης τροφοδοσίας των ιστών με οξυγόνο και των διαφόρων θρεπτικών συστατικών που μεταφέρονται με το αίμα, μας βοηθά όλους-ες και ιδιαίτερα τους αθλητές-τριες και τους πάσχοντες από προβλήματα του κυκλοφορικού, στη συμπυκνωμένη όμως μορφή τους (σε μορφή κάψουλας). Φαίνεται να μειώνουν αισθητά τα τριγλυκερίδια και σύντομα θα δούμε να κυκλοφορούν ως φάρμακο πλέον, σε ενισχυμένη - διαφορετική μορφή, απ' ότι κυκλοφορούν σήμερα.

2) Προσφέρουν Καλύτερη Διάθεση και Ευεξία

Επίσης υπάρχουν ενδείξεις πως όταν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων δεν περιέχουν αρκετή ποσότητα από Ω3, ευνοούνται καταθλιπτικές καταστάσεις. Μάλιστα το 50 - 60% των στερεών συστατικών των νευρώνων του εγκεφάλου είναι πλούσια σε λιπίδια, ιδιαίτερα αυτού του τύπου, με 20-22 άτομα άνθρακα.

3) Συνεισφορά στο Αδυνάτισμα

Η συσχέτισή τους ως έμμεσο «αδυνατιστικό» στηρίζεται στην αντιφλεγμονώδη ιδιότητα που έχουν. Επειδή η παχυσαρκία είναι φλεγμονή του λιπώδους ιστού, οι υποστηρικτές τους θεωρούν ότι μπορεί να επιδρούν και σ' αυτή τη φλεγμονή, άρα μακροχρόνια να μειώνουν και το λίπος.

4) Καταπολέμηση Θρομβώσεων

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχει έρθει στο προσκήνιο το θέμα των θρομβώσεων, ως φυσική λύση θα προτείναμε τα Ω3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια (σαρδέλα, σολομός, κολιός κλπ), τα οποία αποτελούν δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Επειδή η δράση τους έγκειται κυρίως στη διευκόλυνση της ροής του αίματος (μειώνοντας το ιξώδες & αυξάνοντας τη γλοιότητα), αποτελούν ένα πολύ σημαντικό σύμμαχο στην πρόληψη θρομβώσεων, με διαφορετική λειτουργία από την ασπιρίνη.


Διασκευασμένο απόσπασμα από το βιβλίο μας «Ναι, το τέρας νικιέται».

ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Διατολόγος, Συγγραφέας Διαιτολογικών βιβλίων, SCOPE (Ειδικός στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας πιστοποιημένος από τη WOF), με μετεκπαίδευση στη Λιπιδιολογία, στην πρόληψη καρδιαγγειακών & μεταβολικών νοσημάτων, μέλος της Ελλ. Ετ. Αθηροσκλήρωσης, EAS, WOF, Ελλ. Ιατρικής Ετ. Παχυσαρκίας.

Αντιπρόεδρος Ελλ. Ερ. Ινστ. Επιστημον. Διατροφής Αθλητών και διευθυντής της επιχείρησης «Η ΥΓΕΙΑ». e-mail: tsilidiet@yahoo.gr, face book - messenger: Μιχάλης Τσιλιμιγκάκης, site: www.tsilidiet.gr, www.hugeia.gr, www.tsilibooks.gr


ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ