Συνεχίζουμε ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ άνω των 50€

Όχι Πάλι Δίαιτα Μόνο Υγιεινή Διαβίωση

Όχι Πάλι Δίαιτα Μόνο Υγιεινή Διαβίωση

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Χωρίζεται σε 3 μεγάλες ενότητες.

Το 1ο μέρος που αναφέρεται στα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΣΟΔΑ - ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ που εισέρχονται στον οργανισμό μας μέσω του γαστρεντερικού ( Λίπη, Πρωτεϊνες, Υδατάνθρακες, Βιταμίνες, Μέταλλα και ιχνοστοιχεία, Νερό). Επίσης πως τα ομαδοποιούμε σε ομάδες-ισοδύναμα, καθώς και την αξιολόγηση της κατάστασης του σώματός μας, προκειμένου να γνωρίσουμε το γενικότερο πλαίσιο κατεύθυνσης του οργανισμού μας.

Στο 2ο μέρος αναφερόμαστε στα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΞΟΔΑ - ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ. Στις δυνατότητες δηλαδή του οργανισμού μας να καταναλώνει ενέργεια - θερμίδες επηρεαζόμενος από τη φυσική μας δραστηριότητα, την διατήρησή μας στη ζωή, την σίτισή μας, την ψυχολογία μας, την οργανική μας κατάσταση και άλλους παράγοντες που λιγότερο ή περισσότερο καθορίζουν τις « καύσεις » μας.

Στο 3ο μέρος είναι η ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ των Ενεργειακών Εσόδων και Εξόδων μας στα πλαίσια της Υγιεινής Διαβίωσης με έμφαση στη Διατροφή. Συγκεκριμένα στην Παραδοσιακή Ελληνική ( Μεσογειακή ) Υγιεινή Διατροφή που μαζί με την αυξημένη σωματική Δραστηριότητα και τη θετική Ψυχολογία καθίστανται οι 3 βασικοί πυλώνες του οικοδομήματος της Υγιεινής Διαβίωσης.

Αναπτύσσονται δε διαφορετικές δυνατότητες προσέγγισης ανάλογα με το χρόνο και το ενδιαφέρον σας.

Ο ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ αναγνώστης μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα διαβάζοντας τις πορτοκαλί επισημασμένες σελίδες που είναι περιλήψεις κάθε σημαντικής ενότητας, καθοδηγούμενος από τον λεπτομερή πίνακα περιεχομένων που κι ο ίδιος « λειτουργεί » ως μια μορφή επιγραμματικής παρουσίασης των κειμένων.

Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ αναγνώστης δεν θα συναντήσει δυσκολίες παρά μόνο σε κάποια κεφάλαια που αφορούν μαθηματικούς υπολογισμούς, όπως και σε Πρόλογο και Επίλογο αναφερόμενοι και σε άλλα ( εκτός Διατροφής ) θέματα που μπορεί να θεωρηθούν όχι τόσο « εύπεπτα ». Μπορείτε αν σας « ζορίζουν » να τα παραλείψετε.

Ο ΨΑΓΜΈΝΟΣ αναγνώστης μπορεί άνετα να επεκταθεί εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του, εκμεταλλευόμενος ορολογίες, ονόματα και λέξεις « κλειδιά » (που είναι σημασμένα), είτε στο διαδίκτυο είτε σε βιβλία και περιοδικά που αναφέρονται στην βιβλιογραφία.


19,00 €

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ