Δωρεάν Μεταφορικά >49€

Swanson Αρπαγόφυτο Devil’s Claw 500mg (100caps)

Εξαντλήθηκε

Swanson Αρπαγόφυτο Devil's Claw 500mg (100caps)

Το αρπαγόφυτο (Harpagophytum- Devil's claw) είναι φυτό που ευδοκιμεί στο ζεστό και ξηρό κλίμα της Νοτιοανατολικής Αφρικής. Οι ρίζες του χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρήση του αρπαγόφυτου ξεκίνησε από τους σκλάβους, οι οποίοι είχαν φέρει το βότανο μαζί τους. Οι Ευρωπαίοι εξερευνητές έφεραν το φυτό αυτό στην Ευρώπη, όπου και χρησιμοποιήθηκε στην θεραπεία της αρθρίτιδας.

Το αρπαγόφυτο χρησιμοποιείται στην αθηροσκλήρωση, την αρθρίτιδα, τους μυϊκούς πόνους, τις τενοντίτιδες, στους εμμηνορροϊκούς πόνους και την απώλεια της όρεξης, μεταξύ άλλων. Περιέχει χημικά στοιχεία που ονομάζονται ιριδοειδείς γλυκοζιτικές ενώσεις (γνωστές ως αρπαγοσίδες), που θεωρούνται ότι μπορεί να μειώσουν τις φλεγμονές και τον επακόλουθο πόνο που προκαλούν. Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι η χορήγηση αρπαγόφυτου, μόνο ή σε συνδυασμό με μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη, μπορεί να μειώσει αρκετά τους πόνους που σχετίζονται με την οστεοαρθρίτιδα. Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες ατόμων που ανέφεραν ότι η χορήγηση εκχυλίσματος αρπαγόφυτου, τους επέτρεψε να μειώσουν τη χρήση παυσίπονων.

Σήμερα, κατόπιν πολλών επιστημονικών μελετών, το φυτό αυτό έχει πάρει την μονογραφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την έγκριση της Γερμανικής Κομισιόν Ε για την αποτελεσματικότητα του στην αντιμετώπιση του ερεθισμού που προκαλείται από ρευματικούς αλλά και μυϊκούς πόνους.

Το αρπαγόφυτο (Harpagophytum- Devil's claw) είναι το μοναδικό φυτό αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMEA) για την αποτελεσματικότητα του στον αρθριτικό - ρευματικό πόνο.

Οι κάψουλες με αρπαγόφυτο της Swanson είναι τυποποιημένες να παρέχουν 500mg της ρίζας του φυτού (ανά κάψουλα).

Δοσοσλογία

Ως συμπλήρωμα διατροφής, πάρτε δύο κάψουλες, δύο ή τρεις φορές την ημέρα μαζί με νερό

Προφυλάξεις

Η χορήγηση αρπαγόφυτου από το στόμα είναι αρκετά ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες και μέχρι ένα έτος συνεχούς λήψης. Έχουν αναφερθεί ελάχιστες παρενέργειες που περιλαμβάνουν διάρροια, ναυτία απώλεια γεύσης και όρεξης και εμβοές.

Το αρπαγόφυτο μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, γι' αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η λήψη του παράλληλα με φαρμακευτικά σκευάσματα για τον διαβήτη καθώς μπορεί να μειωθούν υπερβολικά τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος.

Η λήψη αρπαγόφυτου αυξάνει την παραγωγή στομαχικών υγρών. Αυτό μπορεί να βλάψει άτομα με στομαχικά έλκη.

Η χορήγηση αρπαγόφυτου από το στόμα δεν έχει μελετηθεί στην κύηση και τη γαλουχία και γι' αυτό είναι καλό να αποφεύγεται σε αυτές τις περιόδους.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά δόση (δύο κάψουλες): Devil's Claw(Harpagophytum spp.) (root): 1g (1000mg)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Μικροκρυσταλλική κυτταρίνη (φυτική ίνα), ζελατίνη, στεατικό μαγνήσιο. 

Σημείωση: Σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή διατροφολόγο εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση αυτού του προϊόντος.

Οι διατροφικές πληροφορίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη γεύση.

Οι εικόνες που παρουσιάζονται είναι απλώς ενδεικτικές και για διαφημιστικούς σκοπούς μόνο. Η τελική εικόνα του προϊόντος μπορεί να μεταβληθεί.

12,90 €

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ