Δωρεάν Μεταφορικά >49€

7Nutrition MCT Oil (400ml)

 • Η βάση της κετογονικής διατροφής
 • Προβλήματα κατά τη λήψη λίπους ή θρεπτικών συστατικών
 • Απώλεια βάρους
 • Έλεγχο όρεξη
 • Φλεγμονές
 • Ενίσχυση της αντοχής κατά τι διάρκεια της σωματικής άσκησης
14,00 €

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

7Nutrition MCT Oil (400ml)

Τι είναι το έλαιο MCT

Το έλαιο MCT είναι ένα συμπλήρωμα που έχει γίνει δημοφιλές κυρίως στους αθλητές αλλά και όχι μόνο. Η δημοτικότητα του ελαίου καρύδας, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μόρια MCT, συνέβαλε στην αναγνώριση και χρήση του. Όπως υποδηλώνει το όνομα του, το έλαιο τριγλυκεριδίων μέσης αλυσίδας (MCT) περιέχει μεσαίου μήκους αλυσίδες λιπαρών οξέων που ονομάζονται τριγλυκερίδια. Λόγω του μικρότερου μήκους τους, τα μόρια του απορροφόνται πιο εύκολα από τα άλλα λιπαρά οξέα καθώς το έλαιο MCT υποβάλλεται σε επεξεργασία από το σώμα με διαφορετικό τρόπο από τα υπόλοιπα λιπαρά οξέα, δηλαδή πηγαίνει κατευθείαν από το έντερο στο συκώτι. Από εδώ, χρησιμοποιείται από τον οργανισμό ως πηγή ενέργειας ή μετατρέπεται σε κετόνες. Οι κετόνες είναι ουσίες που παράγονται όταν το ήπαρ διασπά το λίπος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον εγκέφαλο για ενέργεια αντί για τη γλυκόζη ή τη ζάχαρη.

Τα τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας (Medium-chain triglycerides) είναι ένας τύπος λίπους που βρίσκεται σε ορισμένα έλαια (όπως λάδι καρύδας, φοινικέλαιο και γαλακτοκομικά προϊόντα). Το έλαιο MCT είναι ένα συμπλήρωμα που φτιάχνεται από αυτά τα λίπη και θεωρείται ότι έχει πολλά οφέλη. Τα λίπη αποτελούνται από αλυσίδες ατόμων άνθρακα και τα περισσότερα από τα λίπη στη διατροφή μας αποτελούνται από 13 έως 21 από αυτά τα άτομα. Αυτά ονομάζονται λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας. Πρόκειται για έναν ειδικό τύπο λίπους που απορροφάται γρήγορα και εύκολα. Το MCT GOLD χρησιμοποιείται συνήθως από αθλητές ως εναλλακτική πηγή ενέργειας.

Καθώς οι θερμίδες του έλαιου MCT χρησιμοποιούνται αμέσως από τον οργανισμό, είναι λιγότερο πιθανό να αποθηκευτούν ως λίπος. Αυτή η αρχή είναι η βάση της κετογονικής διατροφής, την οποία πολλοί πιστεύουν ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την απώλεια βάρος.

Προέλευση

Το έλαιο MCT παράγεται συνήθως από λάδι καρύδας ή φοινικέλαιο, καθώς και τα δύο το περιέχουν. Η εξαγωγή του γίνεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται κλασμάτωση. Αυτή διαχωρίζει το MCT από το αρχικό λάδι και το συμπυκνώνει.

Το έλαιο MCT συνήθως χρησιμοποιήται για βοήθεια σε:

 • Προβλήματα κατά τη λήψη λίπους ή θρεπτικών συστατικών
 • Απώλεια βάρους
 • Έλεγχο όρεξη
 • Φλεγμονές
 • Ενίσχυση της αντοχής κατά τι διάρκεια της σωματικής άσκησης


Σημείωση: Σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή διατροφολόγο εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση αυτού του προϊόντος.

Οι διατροφικές πληροφορίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη γεύση.

* Οι εικόνες που παρουσιάζονται είναι απλώς ενδεικτικές και για διαφημιστικούς σκοπούς μόνο. Η τελική εικόνα του προϊόντος μπορεί να μεταβληθεί.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

100% λάδι (MCT), που περιέχει λιπαρά οξέα μέσης αλυσίδας από πυρήνες φοινικελαίου.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 ΜΕΡΓΙΑ (14G) 3 ΜΕΡΙΔΕΣ 100G Ενέργεια 126 kcal / 527 kJ 378 kcal / 1581 kJ 900 kcal / 3765 kJ Λιπαρά συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων 14 g 13 g 42 g 0 g 3909 g ζάχαρης 390 g 0 g 0 g 0 g Πρωτεΐνη 0 g 0 g 0 g Αλάτι 0 g 0 g 0 g Οξύ C6 0,3 g 0,9 g 2 g Οξύ C8 7,7 - 9,1 g 23,1 - 27,3 g 55 - 65 g Οξύ C10 4,9 - 6,3 g 14,7 - 18,9 g 35 - 45 g Οξύ C12 0,4 g 1,3 g 3 g Οξύ C14 0,14 g 0,42 g 1g


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Αρχικά, για τις πρώτες 2 ημέρες, καταναλώστε 1 κουταλιά της σούπας (14 g) καθημερινά με ένα γεύμα. αργότερα, η βέλτιστη ημερήσια δόση έως και 3 κουταλιές της σούπας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ